3. helmikuuta 2013

Vaihtorintamalla viimeaikoina tapahtunutta

Viimeksi lokakuussa kerroin kuulumisiamme vaihtorintamalla. Silloin tulimme siihen tulokseen, että syyslukukaudeksi 2013 uutta yritystä ja unohdetaan kevät 2013 kokonaan. Näin lyhennettynä, jos ette jaksa tekstiä tuolta linkin takaa lukea. Nyt ne pyörät on kuitenkin laitettu uudelleen pyörimään, katsotaan mihin tulokseen tällä kertaa päädytään.


Laitoin kv-koordinaattorille sähköpostia tuossa jokunen viikko takaperin kysellen, että josko meidän vaihtomme mietiskely olisi jälleen pian ajankohtaista. Vastaus oli hyvin nopea ja jo seuraavana aamuna muistaakseni taisimmekin istua hänen työpöytänsä takana jutellen mahdollisuuksistamme. Viime hakumme ykkösvaihtoehto Irlanti laitettiin samantien kokonaan jäihin, kun kv-koordinaattori tuumasi, että sinne hakemiseen ei nyt ehkä kannata käyttää laisinkaan energiaa. Yhteistyön toimiminen näytti kuulema erittäin epätodennäköiseltä, joten hylkäsimme sen ajatuksen sen sileän tien.

Sitten ruettiinkin miettimään niitä muita vaihtoehtoja. Olimme ystäväni kanssa pohdiskelleet kohdemaita jo hieman etukäteen ja olimme tulleet siihen tulokseen, että Englanti, Hollanti, Norja ja Ruotsi olisivat meitä kiinnostavia kohteita. Juttelimme noista kohteista ja niiden hyvistä ja huonoista puolista. Lähinnä huonona puolena nyt näkyi esimerkiksi Norjassa ja Hollannissa olevan se, että näissä maissa opiskelijat eivät ilmeisesti laisinkaan pääse leikkaussaliin, vaan vasta valmistuneet sairaanhoitajat saavat sinne mennä ensimmäisen kerran. Yksi meidän harjoitteluista olisi juuri tuo leikkaussali, mutta sen tilalta voi mennä myös kuulema melkein minne tahansa muualle. Joten ongelmaa tästä ei tulisi.


Siihen tulokseen tultiin, että ykkösvaihtoehtona meillä tosiaankin olisi se Englanti ja sieltä kohteet Northampton ja Preston. Päivittelimme hieman viime vuonna kirjoitettuja motivaatiokirjeitämme ja kv-koordinaattori lupasi ottaa yhteyttä kohteisiin kysellen meille paikkoja. Mahdollisuutemme vaikuttavat suhteellisen hyviltä minne tahansa, jos vain paikat löytyvät, sillä tulevalle syksylle ei kuulema juurikaan ole tunkua meidän koulutusohjelmastamme ollut. Olikohan niin, että ainoastaan yksi oppilas meidän lisäksemme vieraskielisestä koulutusohjelmasta oli kiinnostunut vaihtoonlähdöstä ja pari lisää suomenkielisestä ohjelmasta.

Siinä se kuitenkin tällä hetkellä on kaikessa yksinkertaisuudessaan. Tapaamisestamme kv-koordinaattorin kanssa on nyt aikaa muutama viikko ja vielä toistaiseksi emme ole kuulleet minkäännäköisiä uutisia. Virallinen haku alkaa onneksi vasta kahden viikon päästä ja meillä on paperihommat melko hyvin hallussa jo kun tuota lähtöä tälle keväälle taannoin kaavailimme. Virallisia hakulomakkeita täytyisi ainoastaan hiemann päivitellä ja ne olisivat valmiina lähtöön. :) Kärsivällisyyttähän tämä odottelu vaatii, mutta täytyy vaan pitää peukkuja pystyssä sille, että odottaminen on loppujen lopuksi sen arvoista!

2 kommenttia:

  1. opiskeletko JAMKissa? mä olin Barcelonassa vaihdossa ja tulin sieltä just ennen joulua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Opiskelen kyllä juu. :) Vautsi, tais olla mahti reissu? Mitä sä opiskelet?

      Poista