21. helmikuuta 2013

Banaanilättyset

Innostuin tänään tekemään lättysiä, joiden ohjeen bongasin Lindan blogista.


Kaikessa yksinkertaisuudessaan lättyset eivät mitään muuta vaadi, kuin banaania ja kananmunia (itse laitoin mukaan neljä kananmunaa ja kolme banaania). Voisi näitä varmaankin siis kutsua myös banaanimunakkaiksi, mutta banaanilättyset kuulostavat mielestäni paljon paremmalta. :D Kommenttilootasta löysin sitten ehdotuksen lisätä seokseen mukaan myös kanelia ja niinhän minä sitten tein.

Näiden paistamisessa meinasi muuten lähteä järki. Kokemuksen syvällä rintaäänellä kerron, että tehkää lättysistä mahdollisimman pieniä, jolloin niiden kääntämisen onnistumiselle on edes pienen pienet mahdollisuudet. Laitoin myös alle aina ihan pienen tilkan öljyä, että kääntäminen onnistuisi helpommin. Ja kääntäminenhän ei onnistu muuta kuin heittämällä, joten lopputulos voi olla mitä tahansa. Työn ja tuskan takana olivat seuraavassa kuvassa näkyvät säädyllisen näköiset yksilöt. Täytyy myös sanoa, että en jaksanut paistaa edes ihan koko "taikinaa". 


Päälle laitoin hieman mangopilttiä, sokeria ja lisukkeeksi viinirypäleitä. Olisihan minulla sitä tuoretta mangoakin ollut, mikä olisi annoksessa kenties paremmalta näyttänyt, mutta olin niin laiska etten jaksanut nähdä mangon kuorimiseen ja pilkkomiseen vaativaa vaivaa yhden kuvan takia. :D Viinirypäleet sitäpaitsi sopivat annokseen maultaan vallan mainiosti. Ihan hyvältähän nämä maistuivat, vaikka jollain tavalla odotin vielä suurempaa makuelämystä. En tiedä millä perusteella, sillä ei pelkästä banaanista ja kananmunasta suklaakakkua saa hyvällä tahdollakaan. :D Kun olin ensiharmistuksesta päässyt yli, olin varsin tyytyväinen aikaansaannokseen. Ainakin terveellistä, jollei muuta.


Ja tältä sitten näyttivät ne kaikki loput lättyset. :D Se kääntäminen ei onnistunutkaan ihan niinkuin Strömsössä. Sisinhän se kuitenkin on ulkokuorta tärkeämpi, vai kuinka? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti