28. maaliskuuta 2013

Pääsiäisen viettoon

Aamuinen mango-banaani-mansikka-viinirypäle smoothie. ♥

Vielä eilen pääsiäisestäni oli tulossa varsin tavanomainen. Tavanomainen, mutta ei todellakaan tylsä. Olin suunnitellut viettäväni sen kotoisasti Pohjanmaalla, vaikkakin Vimpelin sijaan pääasiassa Alajärvellä Arvokas -tapahtumassa, niin kuin lukemattomina vuosina aiemminkin. Viime vuotinen musiikkiporukkakin olisi koottu jälleen kasaan pitämään huolta lauantai-päivän musiikillisesta annista. Mutta kuinkas sitten kävikään? Isä soitti minulle eilen kun olin juuri hetki sitten päässyt koulusta ja sanoi, että kotoa saisi tulla sitten hakemaan kovan vatsataudin. Aha, kuinka kiva. Juuri kun ehdin huokaista helpotuksesta että säästyin yhden lähimmän koulukaverini sairastamalta norovirukselta, niin saman taudin saisi sitten lähteä hakemaan kotoa. No thanks.

Raskain sydämin päätin sitten jäädä viettämään pääsiäistä tänne. Todennäköisyys sairastumiselle olisi kuitenkin suhteellisen suuri, eikä minulla todellakaan ole nyt aikaa ja vielä vähemmän halua sairastaa mahatautia. Kaiken maailman kouluhommat puskee päälle, joten elämä olisi vähintään sekaisin jos sitä joutuisi punkkaamaan kotosalla sairaana ensi viikolla. Tänään lähdin sitten tekemään isoja ruokaostoksia, sillä olin juuri suurinpiirtein nuollut jääkaapin puhtaaksi, jotta sinne ei jäisi mitään pilaantumaan pääsiäiseksi. Eilen minua siis lohdutti ainoastaan valo, kun en enää jaksanut kauppareissua lähteä tekemään. Nyt sitä ruokaa olisi sitten vaikka pienelle armeijalle. 


Tämän aamun aloitin jälleen naminami smoothiella. Rakastan smoothieita juuri sen takia, että sekaan voi iskeä miltei mitä tahansa ja lopputulos on aina yhtä herkullinen! Tänä aamuna tuotos maistui aivan erityisen hyvältä, kun mansikat olivat vielä hieman jäisiä, kun ne sekaan survoin. Namskis! Eilen illalla yllätin itseni ja varmaan monen muunkin tekemällä viimein valmiiksi tuohon viimeisimpään harjoitteluun liittyvän oppimispäiväkirjan. Tässä taas todistusta siitä, että mitään ei pitäisi jättää roikkumaan, koska tehtävän tekeminen tuntuu sen jälkeen aina vain vaikeammalta ja vaikeammalta. "Kerta se palautuspäivä on mennyt jo kolme viikkoa sitten, niin ei muutama päivä nyt enää haittaa." Tänä aamuna yritin jatkaa tuolla samalla draivilla lääkelaskujen kanssa, mutta aika laihaksi tulokset kyllä jäivät. Onneksi nuo lääkelaskut ovat kuitenkin aika lailla helppoja. Ainut ongelma niiden tenttimisessä on se, että tentissä vaaditaan 100% oikeat vastaukset, jotta tentistä pääsee läpi. Tähän saakka olen kyllä onneksi päässyt kaikki läpi ensiyrittämällä. Toivottavasti niin käy myös ensi keskiviikkona.


Tähänkin aamuun heräsin melkein luvattoman aikaisin, seitsemän aikaan. Aikainen herätys johtui kuitenkin siitä, että olin eilen mennyt nukkumaankin aikaisin. Yhdeksältä olinkin siis jo kirjastolla palauttamassa yhtä kirjaa, jonka jälkeen lähdin hakemaan apesta pääsiäisen ajaksi. Myöhemmin loihdinkin itelleni sitten yllä näkyvää herkkua. Ruskistin kansuikaleet ensin pannulla, jonka jälkeen heitin sekaan pussillisen wokkivihanneksia. Samaan aikaan kattilassa porisi kasvisliemikuution kanssa annos riisiä. Nämä kaksi sotkua sekaisin ja voilá, maukas lounas oli valmis. Tämäkin kyllä kuuluu aika lailla siihen laiskan kokkaajan kategoriaan, ei minusta taida minkään monimutkaisen sörsselin tekemiseen ollakaan. :D


Kyytipojaksi lautasen reunalle kurkkua, tomaattia sekä raejuustoa niin ei voi mennä paljon pieleen. Ruokalukemisena kuukauden Anna -lehti, jonka sain eräiltä tuttaviltani muutamaksi kuukaudeksi syntymäpäivälahjana. Vaikka en tiedä olenko nyt ihan täysin kohderyhmää, niin tykkään lehdestä aivan mielettömän paljon! 


Puolenpäivän aikaan lähdin myös piipahtamaan keskustan FilmTowniin aikeenani hakea hieman katseltavaa pääsiäisen ajalle. Joskus aikaisemmin päällänsä oli kampanja, jonka aikana leffoja sai kolme kipaletta kolmen vuorokauden ajaksi johonkin hintaan, mutta se oli ollut vain joku lyhyt kampanja. Nyt leffoja olisi saanut 7 kappaletta viikoksi, mutta en minä niitä niin paljon halunnut. :D Onneksi Filmarista saa opiskelija-kortilla sunnuntaista torstaihin 3euron elokuvat eurolla, joten otin niitä mukaani kuitenkin sen kolme kipaletta. Tuon alimpana näkyvän Bandslamin ehdinkin jo katsomaan ja se oli kyllä erittäin hyvä elokuva. Tällä hetkellä dvd-asemassa majailee Eat Pray Love, josta olen osan joskus katsonutkin, mutta ainakaan muistaakseni en ole sitä koskaan loppuun saakka katsonut. Ja mitäpä olisi pääsiäinen ilman kunnon eväitä? Pääsiäismuniahan tuossa pitäisi sipsien ja jäätelön sijasta olla, mutta ajattelin nyt tällä kertaa selvitä näillä. :D

Tätä iltaa ajattelin jatkaa tuon leffan parissa ja yhdeksältä majoittaudun television ääreen katsomaan, kun Duudsonit tuli taloon. Pääsiäinen jatkuukin sitten loppuun saakka varmaankin suhteellisen samalla linjalla. Kauppareissulta mukaan lähti myös ainakset rahkapiiraisiin, jonka ohjeen varmaankin isken tänne jossain vaiheessa. Tarkoituksena olisi myös pyykätä ja siivota, jonka jälkeen voisi täysin rinnoin ottaa rennosti. Toisaalta olen myös suhteellisen iloinen siitä että saatoin jäädä tänne, koska pääsiäinen Pohjanmaalla olisi ollut yhtä hullunmyllyä ja kiirusta alusta loppuun saakka, mutta nyt minulla todellakin on aikaa ottaa rennosti ja ennen kaikkea aikaa itselle. Tiedän, että olisin nauttinut suunnattomasti myös olostani Vimpelissä, mutta aion silti ottaa kaiken irti tästäkin pääsiäisestä, vaikka se onkin ensimmäinen pois Pohjanmaalta.

Tämän pidemmittä puheitta, oikein ihanaa pääsiäistä kaikille! :) Nauttikaa auringonpaisteesta ja syökää niitä pääsiäismunia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti