23. maaliskuuta 2013

Maukas aamupalasmoothie


Olen jo jonkin aikaa mielessäni haaveillut smoothien tekemisestä, mutta jotenkin se ajatus kuitenkin loppuviimein on tuntunut niin vaivalloiselta, että eiliseen saakka se on tekemättä jäänyt. Joo onhan se harvinaisen rasittavaa pilkkoa muutama hedelmä, heittää sekaan vähän mehua ja jogurttia ja survoa komeus juotavaan muotoon. Naurettavan helpoksihan sen tekisi vielä se, jos omistaisi blenderin, mutta tällä kertaa ja luultavasti hyvän tovin vielä tulevaisuudessakin mennään sauvasekoittimen voimin. Varsin kivuttomasti se silläkin luonnistuu. 

Minun aamupalasmoothieni sisälsi:

½ mangon
1 banaanin
1½ dl mustikoita
3 dl luonnonjogurttia
1 dl kolmen hedelmän mehua

Nuo määrät ovat vain suuntaa antavia, enkä todellakaan mitannut aineksia tarkasti. Tuosta määrästä smoothieta riitti kuitenkin tuon annoksen lisäksi vielä toiseen, hieman pienempään annokseen, jota tuhoan juuri tällä hetkellä. :) Eilisaamuna lisäsin smoothien sekaan vielä ruokalusikallisen Linum Plus -jauhetta, joka on siis kuituseosta, joka tekee hyvää vatsalle. Ensimmäinen tuote, josta olen selkeästi huomannut olevan hyötyä tämän kenkkuilevan vatsani kanssa. 


Tämä aamu ei sitten alkanutkaan aivan suunnitellusti. Olin suunnitellut lähteväni ensimmäisenä lenkille, jotta saisin päivän näppärästi käyntiin. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat siinä vaiheessa, kun vietin hyvän tovin aamustani vessassa. Nätisti sanottuna taisi paskatauti iskeä. En sitten tohtinut lähteä kuin roskakatokselle saakka roskia viemään ja vedin henkosia raitista ilmaa porraspielessä, mutta palasin sitten takaisin sisälle velttoine jalkoineni. Ja minä kun juuri eilen rohkenin jo huokaista helpotuksesta että selvisin sairastumatta, kun eräs ystäväni lähti keskiviikkona koulusta kesken pois mahatautisena. Ei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa. :D Pidetään peukkuja, että tuo aamuinen oli nyt se pahin osuus ja että jos nyt tämän päivän ottaisi rennosti, niin se olisi siinä. 

Mutta tänään minä aion kuitenkin tehdä jotain hyödyllistäkin, joten eiköhän oteta härkää sarvista ja tarttua noiden koulutehtävien kimppuun. Adios vain ja hyvät viikonlopun jatkot! Niin ja pian taas päivitystä tulossa noista vaihtoonlähtöjutuista.

2 kommenttia:

  1. Smoothiet on ihania! :) Kannattaa kokeilla joskus laittaa passionhedelmää sekaan. Mun suosikkismoothieni sisältää jäisiä mansikoita, banaania, passionhedelmää, appelsiinia ja ihan vähän maustamatonta jogurttia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam, kuulostaa hyvältä! :) Pitääpäs metsästää passionhedelmiä joku kerta. Onko ne hirveän kalliita?

      Poista