8. maaliskuuta 2013

Maailman yksinkertaisinta ruokaa


Muistan sen kuinka vielä lapsuudenkodissa asuessani olin aivan innoissani miettiessäni sitä, kuinka pois muutettuani saisin kokata ihan itse ja kokeilla kaikkia uusia reseptejä. Kuinkas sitten kävikään? Silloin tällöin tulee jotain laitettua, mutta harmittavan usein käy niin, että jos en koulussa tai harjoittelupaikassa saa lämmintä ruokaa, niin sitä ei tule syötyä ollenkaan. Kuinka uskomattoman laiska ihminen voikaan olla? Eilen otin sitten härkää sarvistaja päätin edes tehdä jotain kunnon ruokaa muistuttavaa. Koska mihinkään monimutkaisuuksiin en jaksanut lähteä, valikoitui päivän (tai siis monen päivän) menuksi kasvissosekeitto. How simple is that? 


Ylimmän kuvan aineksilla lähdettiin hommaa rakentamaan. Kuvan porkkanat jäivät lopulta keitoksesta kokonaan pois sillä kattilani oli aivan liian pieni ja valtavasta bataatistakin soppaan sopi ainoastaan puolikas sellainen. Anyhow. Bataatti palasiksi kattilaan, kasvispussin sisältö mukaan ja kiehumaan kera kasvisliemikuution niin pitkäksi aikaa, että bataatitkin ovat pehmeitä. Liiat nesteet kaadoin pois ennen kuin aloin survoa kasviksia mössöksi sauvasekoittimella. Sörsselin sekaan heitin muutaman pienen kimpaleen koskenlaskijaa ja ehkä about puolikkaan tuosta ruokakermasta. Ei muuta kuin soosit sekaisin ja lautaselle. Tällaiseen yksinkertaisuuteen jopa minä kaikessa laiskuudessani juuri ja juuri kykenen.


Rinnalle lasi maitoa sekä leipäviipale kaverineen ja keiton päälle muutama ruokalusikallinen raejuustoa. Yksinkertainen, mutta terveellinen ja ennen kaikkea maittava päivällinen on valmis! Kohta menenkin tuhoamaan hieman lisää tuota namia. :)

Edit. Samalla reissulla kun kävin täydentämässä jääkaappia eilen, niin kävin myös piipahtamassa nopeasti keskustan kirpputorilla. Toisenkin leffalapsen sain kotiin tältä viikonlopulta, tällä kertaa Sandra Bullockin tähdittämän Elämä pelissä -elokuvan, jonka olen myös nähnyt jo aikaisemmin ja joka kuuluu myös yhteen parhaista näkemistäni elokuvista. Tätäkään kipaletta ei oltu hinnalla pilattu, kolmella eurolla sain tämän kotiin. Samalla myös kyselin pöydän vuokraa ja ehkäpä abauttiarallaa kahden viikon päästä pääsen vihdoin eroon noista ylimääräisistä rentuistani, joita kertyi miltei kahden ison Ikea -säkin verran, kun niitä tänään kaapeistani pengoin. Olin myös suunnattoman ahkera ja varasin jo pyykkivuoroja kaksi kappaletta tälle ja kaksi huomiselle päivälle, jotta saan nuo kirpparikamat pestyä ja valmiiksi sitä varten, kun tuolta sitten soitellaan, että pöytä olisi vapaana. Kerron sitten ajankohdan kun sellaisen tiedän, jos lukijoissani on immeisiä täältä Jyväskylästä päin. :)

Edit2. Hyvää naistenpäivää naiset! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti