11. tammikuuta 2014

New Year's Resolutions 2014

Vuoden 2013 alussa taisin tehdä elämäni ensimmäiset kunnolliset uudenvuodenlupaukset. Aikaisemmin olen vain mielessäni mietiskellyt karkitonta vuotta tai terveellisempää elämää, mutta ajatuksen tasolle ne useinmiten ovat tainneet jäädänkin. Viime vuonna sitten kokosin viidenkymmenen lupauksen listan uudelle vuodelle. Tuollainen määrä lupauksia kuulostaa vähintäänkin jonkin täydellisyyden tavoittelijan kyhäämältä listalta, jolta sitten vedellään yli suuruudenhulluja suunnitelmia vuoden jokaiselle viikolle, vai mitä? Kyse ei kuitenkaan todellakaan ole siitä. Viisikymmentä lupaustani uudelle vuodelle nimittäin sisältävät lupauksia pienistä teoista suurimpiin unelmiin, sekä materialistisista haaveista aineettomiin asioihin. Pienimmät lupaukset eivät välttämättä vaadi paljon ponnisteluja, mutta ne ovat asioita joihin tähtään ja joita olen saattanut mietiskellä jo pidemmän aikaa. Kun sitten saan yliviivattua näitä pienimpiä haaveita, ei lupausten toteutuminen jää niiden villeimpien unelmien varaan, jotka kaikki eivät välttämättä toteudu tulevan vuoden aikana. Tänä vuonna minä haaveilen seuraavaa:


001. Ostan itselleni kitaran ja opettelen soittamaan sitä.
002. Olen rehellinen sekä itselleni että muille.
003. Luen vähintään kaksikymmentäviisi kirjaa.
004. Yritän päästä eroon mitä kaikkea pahaa voikaan tapahtua -ajattelusta.
005. Matkustan uudelleen Lontooseen.
006. Valmistun sairaanhoitajaksi.
007. Laitan itseni likoon ylittäen mukavuusalueeni, vaikka se pelottaisikin.
008. Rupean käymään säännöllisesti uimassa.
009. Vastustan välillä ajatusta täydellisestä koti-illasta ja lähden viettämään aikaa ystävieni kanssa.
010. Löydän kesäksi töitä Jyväskylästä.


011. Rauhoitun iltaisin ennen nukkumaanmenoa kattoa tuijotellen ja rauhoittavaa musiikkia kuunnellen.
012. Teen päätöksiä sen suhteen, mitä tehdä valmistumisen jälkeen.
013. Yritän päästä lopullisesti eroon niska- ja hartiaseudun jäykkyydestä johtuvista päänsäryistä.
014. Kirjoitan päiväkirjaa säännöllisesti.
015. Palvelen Jumalaa omalla paikallani sekä seurakunnassa että sen ulkopuolella.
016. Järjestän pyjamabileet yhdessä ystävieni kanssa.
017. Etsin itselleni kirjekaverin.
018. Käyn elämäni ensimmäistä kertaa jalkahoidossa.
019. Ostan jotain Victoria's Secretiltä.
020. Käyn Juha Tapion keikalla.


021. Yritän syödä mahdollisimman terveellisesti.
022. Käyn leikkuuttamassa hiukseni kampaajalla.
023. Yritän pitää siivouspäivän noin kerran viikossa.
024. Käyn teatterissa.
025. Käyn korkeakoululiikunnan tunneilla edes jokseenkin säännöllisesti.
026. Yritän opetella keskittymään yhteen asiaan kerrallaan.
027. Huolehdin kokonaisvaltaisesti hyvinvoinnistani.
028. Yritän päästä eroon turhista peloistani.
029. Lopetan murehtimisen ja luotan Jumalan huolenpitoon.
030. Lähden spontaanisti jonnekin lähiseutuja kauemmaksi.


031. Pidän puoliani enkä yritä tarpeettomasti miellyttää ihmisiä.
032. Kokeilen keittiössä uusia reseptejä.
033. Otan tatuoinnin.
034. Vietän kauniita kesäpäiviä ulkona kirjoja lukien.
035. Käytän rahojani fiksusti enkä törsäile turhia.
036. Jatkan rahan säästämistä.
037. Panostan blogiini.
038. Katson loppuun McLeodin tyttärien koko tuotannon.
039. Nautiskelen ruoasta sen sijaan, että kumoaisin sen sisuksiini mahdollisimman nopeasti.
040. Rasvailen kroppaani säännöllisemmin.


041. Käyn seurakunnassa vähintään kerran viikossa.
042. Teen asioita, jotka tekevät minut onnelliseksi.
043. Käyn toisinaan istuskelemassa kahvilassa kaakaokupposen äärellä hyvän kirjan kanssa.
044. Käyn elokuvissa sekä yksin että ystävien kanssa.
045. Saan opinnäytetyöni valmiiksi.
046. Käyn syömässä American Dinerissa.
047. Käyn vapaaseurakunnan Urban light -illassa.
048. Lopetan kynsien pureskelun, johon näemmä jälleen lankesin muutaman vuoden tauon jälkeen.
049. Käyn katsomassa yhden SM-liigan jääkiekko-ottelun.
050. En ole liian ankara itseäni kohtaan.
051. En unelmoi elämääni, vaan elän unelmaani.


kuvat: Pinterest

6 kommenttia:

 1. Tällainen usean pienemmän asian sisältävä uudenvuodenlupaus kuulostaa ja näyttää aivan älyttömän hyvältä! Bongasin tuolta listasta aika paljon sellaisia juttuja, jotka voisivat löytyä myös omista tavoitteistani: esimerkiksi teatterissa käymisestä oon haaveillut jo pitkään, mutta jostain syystä lahjoitan silti rahani mieluummin Finnkinolle kerta toisensa jälkeen. Miksi kynnys mennä oikeaan teatteriin leffateatterin sijaan on muka niin korkealla? :D

  Myös ihon rasvaamisen muistaminen, rahan säästäminen ja spontaanien reissujen toteuttaminen kuulostivat (monien muiden juttujen lisäksi) asioilta, jotka olisivat voineet tulla suoraan mun suusta. Tuohon viimeksimainittuun liittyen voisin muuten vinkata Facebookista löytyvästä Jyväskylän kimppakyytiyhteisöstä, josta on siis mahdollista bongata kimppakyytejä täältä oikeastaan minne tahansa päin Suomea. Aattelin joku kerta repäistä ja bongata viikonlopun ohjelmaksi kotoilun tai bilettämisen sijaan reissun jonnekin sellaiseen paikkaan, missä en oo ennen käynyt. Laukku mukaan, sovitulla kyydillä jonnekin ja uuteen kaupunkiin tai kylään tutustumista - what could be better! Matkaseuraksi saa liittyä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon teatterin kohdalla miettiny ihan just samaa! Jyväskylässä asuessani mun on ollut itseasiassa tarkoitus mennä montakin kertaa teatteriin: katsomaan muunmuassa Myrskyluodon Maijaa, Saituria, Shrekiä ja monia muita esityksiä, mutta kahden ja puolen vuoden aikana en vielä kertaakaan ole sinne saakka päässyt. Viimekin vuoden lupausten listalta tuo teatterissa käyminen löytyi, mutta enhän minä sinne saakka koskaan päässyt. Ehkä tänä vuonna oikeasti otan sitä härkää sarvista ja menen teatteriin. ;)

   Tuo kimppakyytiyhteisö onkin mulle tuttu. :) Vaikka en sieltä kyytejä vielä tähän mennessä ole minnekään pongannut, niin olen kuitenkin tietoinen sen olemassaolosta. Itseasiassa olen joskus suunnitellut sellaista, että pakkaisin vain kamat ja menisin rautatieasemalle ja hyppäisin junaan, joka veisi minut vaikkapa vapaaviikonlopun ajaksi jonnekin. Kaikkein hurjin haaveeni tosin olisi mennä lentokentälle ja ottaa sieltä halvin ja nopeiten lähtevä lento jonnekin! :D Se tosin toimisi ehkä paremmin jos asuisi Helsingissä, josta oikeasti olisi helppo äkkiä lähteä jonnekin. Tikkakosken kentältä ei taida lähteä lentoja kuin kerran kuussa jonnekin aurinkoon. ;) Ehkä minä vielä joskus oikein repäisen!

   Poista
 2. Tosi kiva postaus! Tuossa listassa on tosiaan paljon asioita, joita omaankin elämään voi soveltaa :) Ja oi, McLeodin tyttäret <3

  VastaaPoista
 3. Ihania lupauksia! Just hyvä että on tollasia pieniäkin, jotka on oikeasti toteutettavissa. Ja ehkä noita on helpompi toteuttaa jos osa on sellasia, että ei vaadi toteutuakseen kuin yhden kerran :) Mä tein vaan neljä lupausta... Mutta niidenkin pitämisessä lienee hommaa. Toisaalta mä mietin mun veljen kanssa, että ehkä oiskin parempi puhua uudenvuoden tavoitteista eikä lupauksista? Jos ne sit ois helpompi pitää?

  Ja McLeodin tyttäret, ah! Mun sisko osti itelleen just kaikki kaudet sisältävän boksin, että luonnollisesti oletan saavani sen lainaan joskus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä vika tässä kommentissa oli, kun perässä tuli se "äh, kommentointi menee aina pieleen"-kommentti? :D Sellaset on just vähän hankalia lupauksia mitä ei yhdellä toimintakerralla vielä voi laskea toteutuneeks. Yritin muokata niitä mahdollisimman fiksuihin muotoihin kumminkin. ;) Ja mäkin vähän karsastan tuota lupaus sanaa ja sen takia ennen tuota litanjaa kirjoitinkin "Tänä vuonna minä haaveilen seuraavaa", enkä "Tänä vuonna minä lupaan seuraavaa". Harkittu juttu nääs. ;)

   Mä oon kyllä niin ilonen, että vahingossa rupesin kahtomaan McLeodin tyttäriä, kun se alko uudelleen pyöriä Yleltä, ihan yks parhaista sarjoista ikinä! Mä en vaan millään meinannu päästä yli siitä, että Claire lähti sarjasta pois. :D Itkin silmät päästäni sen hautajais-jakson aikana..

   Poista