1. huhtikuuta 2013

Vanhanajan rahkapullaset

Minä olen nyt viimeisen viikon aika leiponut ja kokannut kyllä oikein urakalla! Tai no minun mittakaavani mukaan urakalla. :D Alkuviikosta tein äärimmäisen maukkaita jauhelihapihvejä, joita täytyy kyllä tehdä ensitilassa pakasteeseen lisää, sekä pannukakkua, kun luulin maidon menevän vanhaksi kun olin vielä Vimpeliin lähdössä ennen keskiviikkoa. Myöhemmin viikolla sitten tein sitä blogissakin näkynyttä kana-riisi-wokkihässäkkää, joka oli myös erittäin onnistunutta ja jota olenkin nyt mussuttanut noiden jauhelihapihvien kanssa (kunnon A-luokan lihansyöjä :D). Eilen sitten tartuin jälleen toimeen ja uunista pullahtivat ulos elämäni ensimmäiset rahkapullat. Ja täytyy näistäkin sanoa, että lopputulos oli kyllä äärimmäisen herkullinen. Joko niitä aviomiesehdokkaita alkaisi sadella? Tekovaiheen kuvia ei tällä hetkellä ole ihan vain siitä syystä, että en muistanut ottaa kuvia valmistuksesta ollenkaan. Vanhanajan rahkapullasiin tarvitset:

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa 
0,5 tl suolaa
100 g pehmeää voita
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
5-7 dl jauhoja

250 g (1prk) maitorahkaa
1/3 dl kuohukermaa
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua


Aloita taikinan valmistaminen liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää mukaan suola. Lisää noin puolet jauhoista, sekoita, ja jätä tekeytymään noin puoleksi tunniksi. Tämän jälkeen riko taikinan alkuun kananmuna, sokeri ja kardemumma. Lisää joukkoon loput jauhoista sekä pehmeä voi hyvin vatkaten. Peitä liinalla ja anna kohota.

Tee taikinasta pikkupullia ja paina niihin kolo, johon rahkaseos laitetaan. Tämän kohdan toteutukseen voi käyttää loputtomasti mielikuvitusta, mutta itse koin käteväksi sellaisen pienen pyöreäpohjaisen ruokasooda -purkin. Koska taikina tuppaa olemaan sitkoista ja painumaan kasaan niin reikiä kannattaa painella useampaan kertaan halutun lopputuloksen saavuttamiseksi.

Valmista rahkatäyte sekoittamalla ensin sekaisin maitorahka ja kuohukerma. Lisää sitten joukkoon kananmuna, sokeri ja sitruunamehu ja sekoita hieman lisää. Voitele pullaset kananmunalla, jonka jälkeen lusikoi kuoppa täyteen rahkaseosta. Laita pullaset 250 asteiseen uuniin 8-10 minuutin ajaksi, kunnes pullaset ovat kauniin ruskettuneita reunoiltaan.


Useista sukulaisistaan poiketen, en usko näiden pullasten maistuvan parhailta uunituoreina. Tosin en voi olla aivan varma, mutta uskoisin näin, koska uunikuuma rahkasisällys saattaa kärventää kurkun. Suosittelen nauttimaan siis jäähtymisen jälkeen (jos siihen saakka malttaa odottaa) maidon, kahvin, tai vaikkapa kuuman kaakaon kanssa. Tai kuten minun tapauksessani tuhoa kolme pullaa ilman kurkunkostuketta alta aikayksikön, koska ne ovat niin mielettömän hyviä. Tosin, mikäpä sokeria ja rasvaa sisältävä nyt pahaa olisikaan?

Ps. Hyvää aprillipäivää! Onko teitä vedetty nenästä? :D

3 kommenttia:

  1. voi miten suloisia! Katselin keittokirjaani ja siellä oli tällaisten ohje, ajattelin että pitänee joku päivä itsenkin kokeilla! :)

    Mutta nenään ei ole kukaan koskenut tänä vuonna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä koittaa, näistä tuli tosi nameja! :)

      Poista
  2. Onpa hyvän näköisiä pulla! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista