1. tammikuuta 2013

Vuosikatsaus 2012


Tammikuun alussa muutin pois ensimmäisestä asunnostani ja aloitin yhteiselon parhaan ystäväni kanssa. Pää on vielä tallella molemmilla, että ihan hyvinhän tämä onkin sujunut. :D Tammikuussa en myöskään palannut kuluttamaan koulunpenkkejä, vaan jatkoin marraskuussa alkanutta harjoittelua vanhusten parissa. Myös hammaslääkärissä vietettiin hetki jos toinenkin ja ikävästi kukkarokin niillä reissuilla keveni.

Muistiin jääneet päivät: 1.1


Helmikuun alussa repäisin ja kävin ottamassa itselleni napakorun. Ei kyllä ole kaduttanut, siinä se paikallaan edelleenkin on. :) Olen myös viimeistellyt ensimmäiseen harjoitteluun liittyvää isoa tehtävää, eikä se sitten ollenkaan niin kauhea tehtävä ollutkaan kuin mitä alunperin jännättiin. Helmikuussa tuli myös jonkin verran tuskailtua koulun kanssa: vaikka koulua saattoikin olla kerran tai kaksi viikossa, olivat päivät sillon aivan laittoman pitkiä. Myös Gilmoren tyttöjä jälleen viriteltiin tietokoneen näytölle. ;)

Muistiin jääneet päivät: 6.2


Maaliskuussa vietin laatuaikaa ihanien ystävieni kanssa kotikonnuillani. Treffailin myöskin edelleen hammaslääkäriä, mistä tuli melkein tapa vuoden aikana. Maaliskuussa muisteltiin myös menneitä ja valutettiin muutama kyynel rakasta jo 13 vuotta sitten edesmennyttä mummoani muistellen. ♥ Poismenosta tulee itseasiassa kuluneeksi tasan 13 vuotta muutaman päivän kuluttua. Kuun alussa tein myös ihkaensimmäiset kolme päivää töitä palkallisenä lähihoitajana, kyllä jännitti! Kunnialla selvittiin vaikka aivan pihalla oltiinkin. ;) Olin myös vähällä polttaa asuntomme erään työpäivän päätteeksi, onneksi varjelusta oli matkassa ja vahingoilta säästyttiin. Sain tuta liikuntakärpäsen puraisun ja salilla juostiinkin monina päivinä viikossa. Sairastuin myös ensimmäistä kertaa sitten lapsuuden korvatulehdukseen, se oli kivuliasta se!

Muistiin jääneet päivät: 23.-24.3


Huhtikuussa tuskailin jos ties kuinka monennen flunssan takia. Pääsiäistä juhlittiin tänäkin vuonna Arvokkaan merkeissä ja kuten jo viime postauksessa sanoinkin, musisointia siellä harrastettiin kahden päivän verran. Ne päivät todellakin säilyvät muistoissani luultavasti ikuisesti. :) Kävin myös ennen pääsiäistä tukkalääkärillä, mutta vanhojen raamien mukaisesti mentiin, eikä mitään suurta muutosta saatu aikaan tälläkään kertaa. Huhtikuun kunniaksi ruksin myös ensimmäisen asian yli bucket listiltäni: kävin ensimmäistä kertaa yksin elokuvissa. Ja elokuvahan oli vuosisadan rakkaustarina, Titanic, 3D-versiona. Oli myös vihdoin aika päättää vuosikymmenen odotus ja käydä vihdoin Luisan luona Espoossa. :) Viimeiseksi, mutta ei vähäisimmäksi asiaksi huhtikuussa muodostui salilla sudittu spinning-marathon, jonka polin kunnialla alusta loppuun saakka. Se oli voittaja-fiilis se!

Muistiin jääneet päivät: 7.-8.4, 13.-15.4, 21.4


Toukokuussa blogin puolella elettiin hiljaiseloa kovan kiireen takia. Valmistauduin lukuvuoden viimeisiin tentteihin apinanraivolla, vaikka uusintaan niistä taisikin farmakologia ja anatomia mennä. Lukuvuoden päätteeksi keskustelimme myös tutor-opettajan kanssa kuluneesta vuodesta ja tyydyin vain totemaan, että olen löytänyt paikkani tälle elämänvaiheelle. :) 


Kesäkuussa painoin duunia luultavastikin niska limassa. Tein ensimmäisen kahdeksan päivän putkeni, sen uuvuttamana oli onneksi hyvä jäädä kolmen päivän vapaille. Mainitsin blogissanikin aloittaneeni 11 viikon juoksuohjelman, mutta sehän meni puihin jo ensimmäisen viikon jälkeen. Eihän siitä mitään tullut, kun teki töitä viisi päivää viikossa ja polki töihin suuntaansa 5,5 kilometrin verran. Kesäkuussa sain vihdoin myös suoritettua autokoulun kakkosvaiheen kunniakkaasti. Mielessä pyörivät myös vaihtoonlähtö ja sen lukuisat mahdollisuudet. Aloitimme Ainon kanssa kesäiset mökkihengailumme. :) Suhteeni Jumalan kanssa läheni myös kesän aikana. 


Heinäkuussa minusta alkoi kuoriutua töissä melkoinen kokki. :D Vähän sitä sun tätä tuli töissä tehtyä ensimmäistä kertaa, hyvällä menestyksellä. Kävin muutaman päivän vapaani kunniaksi pyörähtämässä Jyväskylässä ja vietin laatuaikaa itseni kanssa shoppaillen ja elokuvissa käyden. Minusta myös kuoriutui mekko-ihminen. Vapaapäiviäni vietin pääasiassa kavereita tapaillen. Heinäkuussa vietimme Ainon kanssa heidän mökillään vuorokauden, joka saattoi olla ehkä koko kesän kohokohta. :) 

Muistiin jääneet päivät: 11.7


Elokuun puolessa välissä tein viimeiset työvuoroni ja palasin takaisin Jyväskylään. Paluuta seuraavana aamuna heräsinkin kasvot räikyvän punaisina ja pilkullisina. Syy tähän edelleen tuntematon. Kaupungin hälyyn tottuminen vei hieman aikaa, mutta muuten olin paluustani äärimmäisen innoissani! Salille paluu sujui kivuttomasti ja innostuin jälleen ryhmäliikuntatunneista. Leivottua tuli myös useampaan otteeseen ennen koulun alkua. Sen jälkeen sitä ei ehtinyt edes ajattelemaan.


Syyskuussa summailin blogissani mennyttä kesää. Sain myös ruksittua toisen asian bucket listiltäni maistaessani elämäni ensimmäistä kertaa sushia. Toistaiseksi se on myös jäänyt viimeiseksi kerraksi. :D Syyskuun yhdeksäntenä päivänä teinivuoteni saapuivat viimein päätökseensä täyttäessäni kaksikymmentä vuotta. Eipä tuota päivää muistaakseni erityisesti juhlittu, mutta kyllä ystäväni minua lahjoivat. :) Rakas lumiani löysi myös tiensä minun luokseni kun olin syntymäpäiväni kunniaksi onnistunut hajoittamaan vanhani. Taloyhtiössämme oli päällänsä viemärisaneeraus, mikä oli viedä toisinaan järjen mukanaan, kun poikkeuksetta meteliin heräsi viimeistään kahdeksalta, tarvitsi herätä niin aikaisin tai ei. Syyskuun lopussa vietin viikonlopun NiceDesign-leirillä. Sinne lähtisin takaisin vaikka heti tältä istumalta. ♥

Mieleen jääneet päivät: 28.-29.9


Lokakuussa tulimme lopulta siihen päätökseen, että siirrämme vaihtoonlähdön ensi syksylle. Oli helpottavaa vihdoinkin saada varmuus siihen, että ei ole lähdössä, koska se epätietoisuus siitä että missä edes viettää ensi kevään oli ehkä ikävintä koko vatkaamisessa. Koulun kanssa riitti jälleen kiirettä ja tekemistä ihan muillekin jaettavaksi asti.  


 Marraskuu kului jälleen enemmän tai vähemmän (suurimman osan ajasta enemmän) koulun kanssa ja pikkuhiljaa alkoi tuntua siltä, että tämän puolen vuoden voimat on aika tarkkaan käytetty. Marraskuun alussa vietimme myös mukavan viikonlopun Helsingissä ystävieni kanssa. :) Once in a lifetime experience oli olla mallina Kuntoportin pikkujouluissa järjestetyssä muotinäytöksessä. En tiedä kiinnostaisiko semmoinen homma pidemmän päälle, mutta kokemushan sekin oli. :)

Mieleen jääneet päivät: 9.-11.11


Joulukuu aloitettiin juhlistamalla kummityttöni toista syntymäpäivää. Kuun ensimmäisen viikonlopun (tai osan siitä) vietin siis Seinäjoella. Isäni täytti kiitettävät 50 vuotta 12.12 ja niitä ikävuosia juhlistettiinn sitten seuraavana viikonloppuna. Olin myös lauleskelemassa pitkästä aikaa ihan yksin, Vimpelin kirkossa kauneimmissa joululauluissa. Tälläkin kokemuksella täytyy myöntää, että silloin jännitti ja paljon. Pääseeköhän siitä jännittämisestä koskaan eroon? Koulu loppui viime vuodelle 18.12 ja aloitin työt heti 21.12. Tuli myös todettua, että tämän todella rankan syksyn jälkeen töihin meno ei ehkä ollut ihan fiksuin veto, mutta välillä pitää olla vähän tyhmäkin. :) Joulukuun lopussa toteutin viimein pitkäaikaisen haaveeni ottamalla itselleni kummilapsen ulkomailta. ♥


Nyt on siis vuosi 2012 vihdoinkin taputeltu ja aika siirtyä uuden vuoden haasteisiin! Vuosi vaihdettiin temppelillä mukavassa seurassa laulellen, rukoillen, syöden, pelejä pelaillen ja raketteja katsellen. Ei ollenkaan hullumpi uudenvuoden vastaanotto. 

Hyvää ja siunattua uutta vuotta kaikille teille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti