22. tammikuuta 2013

Porkkanakakku

Tänään otin härkää sarvista ja tein ihan ensimmäistä kertaa elämässäni porkkanakakun! 

Today I did carrot cake for the very first time in my life!


4 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
4 porkkanaa
1 dl öljyä

200 g tuorejuustoa
4 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 appelsiinin mehu
1 appelsiinin raastettu kuori


Ensimmäiseksi munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Tämä meinasi muodostua pienoiseksi ongelmaksi, koska huushollissamme ei ole sähkövatkainta, mutta onneksi sauvasekoitin pelasti päiväni. Vaahdon joukkoon heitetään porkkanaraaste. Ongelma numero 2. Meillä ei ole raastinrautaa vaan ainoastaan sellainen juusohöylän näköinen härveli, jossa sen yhden kolon sijaan on raastinrautaa muistuttava pinta. Eihän se ihan yhtä sutjakasti onnistunut kun normiraudalla, hermothan siinä meinasi mennä. Tämän episodin jälkeen sekoitin kaikki kuivat aineet keskenään ja lisäsin ne porkkanavaahdon sekaan. Viimeiseksi taikinaan sekoitetaan vielä öljy. Komeus kumotaan vuokaan ja laitetaan uuniin 190 asteeseen noin 45 minuutiksi.


Kun kakku on kypsä, ota se uunista jäähtymään. Kuorrutus lisätään vasta kunnolla jäähtyneen pohjan päälle. Itse annoin kakun jäähtyä huoneenlämmössä tunnin, ellen toisenkin. Hommailin siinä samalla kaikkea muuta. :) Sitten vain kulhossa sekoitetaan keskenään nuo kaikki jäljelle jäävät ainekset ja kaadetaan ne pohjan päälle. Pinnalle voi halutessaan ripotella, tai olla ripottelematta, mantelirouhetta. Itselläni oli tarkoitus laittaa tuota mantelirouhetta taikinaankin, mutta se sitten kaikessa hötäkässä unohtui. :D


Porkkanakakkua kehoitetaan jäähdyttämään jääkaapissa hyvä tovi ennen tarjoilua. En tiedä laitoinko kuorrutukseen liian vähän tomusokeria ja liikaa puristetun appelsiinin mehua, kun kuorrutus oli edelleenkin aika löysää vai saavutetaanko paras tulos vasta kenties huomenissa, kun kakku saa olla yön yli kylmässä. Lopputulos yllätti minut kuitenkin erittäin positiivisesti. Vaikka itse sanonkin, niin tämä porkkanakakku oli kyllä ihan mielettömän hyvää! Vielä kun keksisi tuon kiinteän kuorrutuksen salaisuuden, niin voisin perustaa oman porkkanakakkutehtaan. ;)) Täytyy vielä odottaa saapuvaksi objektiivista makutuomaria, kun kämppikseni saapuu pian jälleen maisemiin. 

Ei muuta kuin suut makiaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti