21. syyskuuta 2012

Unconditional love ♥

Hei taas! Meidän rapussa on meneillään noin kolmen viikon kokeilu, jonka nimi on "Hyvää huomenta asukkaat!". Kokeilun aikana taloyhtiö tarjoaa meille ilmaisen aamuherätyksen. Valitettavasti ajankohtaa tuolle herätykselle ei itse voi valita, vaan se tapahtuu vaihtelevasti seitsemän ja puoli kahdeksan välillä. Meidän osaltamme kokeilu huipentui tänään, kun herätys tultiin toteuttamaan ihan meidän asuntoomme saakka. Eli sama suomeksi: taloyhtiössämme on meneillään viemärisaneeraus, joka toisinaan vie järjen. 

Kuinka miellyttävää siis olikaan, kun jouduin tänään vapaapäivänäni herätä puoli seitsemän, koska en viitsinyt mennä avaamaan remppamiehille ovea yöhousuissa tukka sotkussa. Tuolloin täytyi vielä suorittaa vessassa käynti ja hampaiden pesu, sillä kaikenlainen veden valuttaminen ja viemärinkäyttö olisi kiellettyä hamaan tulevaisuuten aina siitä asti, kun nuo remppamiehet pääsevät työhön käsiksi. En viitsinyt jäädä miehien jalkoihin pyörimään, joten lähdin asunnoltani jo ennen puolta kahdeksaa. Minulla oli hammaslääkäri puoli yhdeksältä, joten kävelin viikonloppu-laukkuni kanssa matkakeskukselle ja jätin sen sinne säilöön ennen kuin lähdin kävelemään hammaslääkäriä kohti.

Ei Lumian kameraa mielestäni turhaan hehkuteta

Tarkoituksenani oli siis ihan vain käydä tarkastuttamassa hampaani ennen tulevaa vaihtoa. En olettanut sieltä mitään löytyvän, sillä vastahan minä alkukeväästä purukalustoni olin kunnostanut. Toisin kuitenkin kävi. Röntgenkuvan ja perusteellisen tarkastuksen jälkeen saldoksi tuli kaksi paikattavaa reikää ja hammaskiven poisto. Näiden toimenpiteiden jälkeen on tänä vuonna hammaslääkäriin käytetyn rahan määrä noin 600 euroa. You're kidding, right??? Okei, tuossa loppusummassa täytyy ottaa huomioon se, että yhtä käyntiä lukuunottamatta olen visiittini tehnyt Jyväskylään yksityiselle hammaslääkärille, koska en Jyväskylässä kunnalliselle pääse ja on vain yksinkertaisempaa ja nopeampaa käydä Jyväskylässä hammaslääkärillä. Sieltä siis lähdettiin mukana yksi päälle 70 euron lasku ja aika hampaan paikkaukseen ensi viikon keskiviikolle.

En syönyt kunnon aamupalaa ennen kämpiltä lähtöä, vaan hammaslääkärin tuoliin lähdettiin ihan vain pelkästään nektariinin voimalla. Kävinkin sitten keskustan Cafe Vocassa nauttimassa aamiaisen, johon olisi kuvassa näkyvän kattauksen lisäksi kuulunut myös jogurtti, mutta valitettavasti tarjolla ei ollut laisinkaan laktoositonta vaihtoehtoa. Hyvin noillakin kuitenkin aamu lähti käyntiin. Tuo kuva on muuten napattu uudenrouhealla Lumiallani, kuvanlaatu on luultavasti parempi kuin pienessä pokkarissani.


Täydellä mahalla tein kukkarolleni kohtalokkaan päätöksen lähteä hieman kiertelemään kauppoja, sillä minulla oli aikaa noin yhteen asti, ennen kuin kyytini kohti Vimpeliä lähtisi liikkeelle Jyväskylästä. Kämpillekään ei oikeastaan ollut mielekästä palata, sillä en halunnut mennä häiritsemään remppamiehien työtä ja jo aiemmasta kokemuksesta tiesin, että kämpässä vallitsisi kauhea pistävä teollinen haju, joka saisi aikaiseksi ainoastaan hirveän päänsäryn. 

Ensimmäisenä piipahdin Piecesiin ja sinnehän sitä sitten katosi kymppi jos toinenkin. Mukaan lähti kaksi paria korkeavyötäröisiä housuja, joita olin kyllä koittanut aikaisemminkin, mutta jostain syystä ne olivat aikaisemmin jääneet kauppaan. Tai oikeastaanhan syy oli se, että XS/S ei noussut reisiä ylemmäs, S/M -koosta jäi vetoketju auki, joten ihan periaatteesta en hakenut sitä M/L -kokoa sovitettavaksi. En tiedä mitä housuja olen tuolloin oikein sovittanut, koska S/M meni päälle ihan nätisti ja myyjän rohkaisemana sovitin tuota pienintäkin kokoa, vaikka epäilin, että yritykseksi niiden päällesaaminen jäisi jälleen. Hieman väkivaltaa käyttämällä ja kopissa tasajalkaa hyppimällä housut nousivat ylös saakka ja muutaman hikipisaran jälkeen myös vetoketju sujahti kiinni. Ensimmäisellä kerralla taisi vain olla uskon puutetta, koska voin ihan käsi sydämellä sanoa, että kiloakaan en ole tuosta viime sovituksesta laihtunut, että siitä ei tarvitse huolestua. :D Housut todellakin ovat äärimmäisen tiukat, mutta ostin sen pienimmän koon kuitenkin, koska tiedän kokemuksesta, että niillä farkuilla on tapana löystyä kovastikin käytössä. Parhaat farkkuni ovat sellaiset, joita en juurikan meinannut kaupassa saada edes jalkaani. :D Niin ja tosiaan kaksi perustoppia ostin myös. 


Eihän se ihan siihenkään loppunut, vaan Gina Tricotista löysin tuon toisen kuvan hurmaavan värisen lämpimän neuleen. Olen jo pitkään katsellut kirppareiltakin kunnon lämmintä neuletta/villapaitaa, mutta nyt vasta osui ja upposi oikein kunnolla. Täytyy kyllä muutenkin sanoa, että nämä kaikki ostokset olivat sellaisia pitkään pohdittuja ja etsittyjä juttuja, eikä mitään ihan sen sekunnin heräteostoksia. Nimittäin noita perustoppejakin on pitänyt ostaa jo vaikka miten pitkään, nimimerkillä tälläkin hetkellä päälläni on toppi, josta menee helmasta jo melkein nyrkki läpi, mutta en ole saanut aikaiseksi ostaa sille seuraajia. :D Viimeisestä kuvasta onkin sitten näettävissä tämän päivän shoppailu-/matkustusasu: mitä mukavampaa, se parempaa. Vähän naurattaa näiden asukuvien postaaminen, koska paras ystäväni on saanut vihiä blogistani ja ensimmäinen asia mitä hän kysyi, että laitanko minäkin sinne vain asukuvia ja ottaisinko hänestäkin asukuvia ja laittaisin niitä blogiini. :D Ei ihan niin. 

Lopulta kyytini saapui ja matka kohti Vimpeliä saattoi alkaa. Aikaisen herätyksen takia olin melko väsynyt ja matka sujuikin suurimmalta osaltaan äärimmäisen mukavasti vaakatasossa takapenkillä. Siinähän se matka sujahti nopsakasti ja hyvin pian oltiinkin jo tutunnäköisissä maisemissa. Hyvää ja rentouttavaa viikonloppua kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti