22. elokuuta 2013

Kaalilaatikko

Historiallisesti luvassa olisi resepti-postausta kahtena päivänä peräjälkeen, sillä halusin jakaa teidän kanssanne kaalilaatikon reseptin, josta loihdin looraa ensimmäistä kertaa elämässäni. Kaalilaatikon tekeminen on ollut suunnitelmissa jo melko pitkään, mutta jotenkin se on vain aina jäänyt tekemättä. Kyseinen laatikko vain jotenkin aina mielessäni vaikutti hirveän monimutkaiselta ja vaikeatekoiselta, vaikka se loppujen lopuksi oli kaikkea muuta kuin sitä. Vaikeinta ja muutenkin epämiellyttävintä oli se kaalinpään keittäminen, joka aiheutti koko asuntoon karmean hajun. Silloin sitä hetken mietti, että miksihän minä haluan syödä jotain joka tehdessä haisee näin pahalta. :D Onneksi lopputulos oli kuitenkin erittäin maukas ja maanantaista lähtien olenkin tätä lusikoinut joka päivä.


n. 1 kg keräkaalia
1 ½ dl puuroriisiä
6 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 iso sipuli
400 g jauhelihaa
1 muna
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
1 tl meiramia

Aloita kaalilaatikon valmistaminen keittämällä riisiä isossa kattilassa lihaliemessä kymmenisen minuuttia. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi sekä kuori ja hienonna sipuli. Lisää kaalisuikaleet ja sipulit kattilaan riisin päälle kypsymään. Anna ainesten kypsyä kannen alla välillä sekoitellen. Kun riisit ovat kypsyneet, nosta kattila syrjään liedeltä. Sekoita sen jälkeen joukkoon jauheliha nokareina. Kaada lopuksi seos voideltuun uunivuokaan ja paista laatikkoa 200 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.

So simple, yet so delicious! Ja kaikkihan tietävät että kaalilaatikon kylkeen parhaiten sopii puolukka. Onneksi jääkaapista löytyi kotikotoa tuotua puolukkasörsseliä, jota olen saanut nyt sitten antaumuksella nautiskella kaalilaatikon kaverina. Nyt vain kaalilooraa kokkaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti