13. lokakuuta 2013

Riisipuuroa sunnuntain ratoksi

Minun sunnuntaiaamuni alkoi aika lailla namosasti, sillä sain nauttia tämän sesongin ensimmäiset riisipuurot. Eilen ruokaa laittaessani ripottelin jauhelihan sekaan hieman kanelia (toimii varsinkin kanan kanssa mielestäni todella hyvin) ja se tuoksu sai minut himoamaan riisipuuroa ihan hirveästi! Eilen en sitä kuitenkaan jaksanut rueta keittämään, sillä onhan kuitenkin suhteellisen aikaavievää hommaa. Tänä aamuna sitten herätyäni ajattelin, että nytpäs voisi sunnuntain kunniaksi keittää oikein kunnon riisipuuron. Ja siitä se ajatus sitten lähti.

2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
suolaa


Kiehauta vesi ja lisää puuroriisi joukkoon. Anna kiehua muutaman minuutin ajan, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito joukkoon ja anna kiehua miedolla lämmöllä 40-60 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes koostumus on sellainen kuin riisipuurossa kuuluu ollakin. Siksi niin pitkä tuo aikahaitari tuossa, koska pussin kyljessä sanottiin 40 minuuttia, mutta itse jouduin kypsyttelemään puuroa miltei tunnin ennen kuin se oli valmista. Saattoi kyllä johtua siitä, että taisin laskea lieden lämpötilaa liiaksi heti maidon lisäämisen jälkeen, jonka takia sen kiehumiseen meni paljon aikaa. Itse keitin puuron myös teflonpinnotteisessa kattilassa, joten pelkoa pohjaanpalamisesta ei juurikaan ollut. :) Niin ja muistahan maustaa myös puuro suolalla!


Ja voi pojat kun siitä tuli hyvää! Onnekseni tuli keitettyä niin suuri annos, että tuota syö helposti muutamana päivänä. ;) Taitaa joutaa jopa pakasteeseenkin saakka. Mutta tällä maistuvan riisipuuron reseptillä haluan toivottaa kaikille oikein rentouttavaa sunnuntaita! :)

2 kommenttia:

  1. Oi vitsi, riisipuuro on kyllä ihana jouluinen herkku! En haluaisi aloittaa vielä joulun odotusta, sillä siihen on vielä niin pitkä aika:D mutta kuitenkin, riisipuuro ja glögi olis aika täydellinen aamubrunssi jollekin päivälle!:) t. Joulunrakastaja
    PS. Sun blogi vaikuttaa tosi ihanalle!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään varsinaisesti mieltänyt aloittaneeni joulun odotusta, mutta riisipuuroa vain kerta kaikkiaan teki niin hirveästi mieli, että sitä oli tehtävä. :D Täytyy kyllä myöntää, että suunnitelmat toisesta kattilasta siintävät jo tässä alkavassa viikonlopussa. ;) Kiitos! :)

      Poista